bdat-logo

KVĚTEN, ČERVEN 2018 – zakončení úspěšné 1. poloviny sezóny

30 června 2018 12:00

První polovina taneční sezóny končí… I na posledních soutěžích se našim svěřencům dařilo a přivezli si domů zasloužené kovy.

Dne 12. 5. si taneční skupiny zatančily na soutěži v Berouně. Pro streetaře to byla další cenná zkušenost. I přes velkou konkurenci se  děti nedaly a bojovaly jako lvi. Soutěž pro ně byla i generálkou na nadcházející polskou mezinárodní soutěž.

Ve dnech 25.5. a 26. 5. jsme zajeli na soutěž k našim sousedům do Polského města Karpacz, kde se konala další soutěž mezinárodní organizace WADF. První den naši tanečníci přispěli k rozvoji soutěže svým vystoupením – ukázali se v latinskoamerických párových tancích, v sólech i v duech. Pro členy BDAT to byla zároveň generálka na MČR v Jablonci nad Nisou. Moc děkujeme rodičům za ochotu a čas, který dětem věnovali, aby zde mohli být s námi. Jmenovitě děkujeme našim tanečníkům: Niki Bábíkové, Michaelu Krameš, Natálce Kramešovém, Marušce Škvárové. Velké díky patří i Terezce Očadlíkové, která za námi přijela až z Prahy. Poděkování od samotného pořadatele soutěže patří Martinu Balánovi, Adélce Fajfrové, Dominiku Meisnerovi, Markétě Mikulíkové, Anně Nemčokové a Karolínce Tučkové, a Anně Nemčokové.

V Polsku jsme mohli vidět také naše streetové taneční skupiny. Ty jely na tuto soutěž zabojovat o nejvyšší umístění. Do ČR si nakonec vezeme DVĚ ZLATÉ.

V červnu přišla na řadu nejvíce očekávaná soutěž – MČR WADF v Jablonci nad Nisou v latinskoamerických tancích v kategoriích sóla a dua. Naše výprava byl velmi úspěšná. Děkujeme za skvělou reprezentaci a zde Vám přinášíme výsledky. Natálie Kramešová i přes to, že byla úplná začátečnice, soutěžila v duech s Marií Škvárovou a zároveň v sólech. Maruška si v sólo latině také zasoutěžila. Holky se porotcům moc líbily a tančily tak dobře, že se dokonce dostaly až do finále v tanci chacha. I v sólových tancích se uměly prosadit –10. místo se přivezly za jive a 11. místo za rumbu. Dále zde tančil náš jediný chlapák, a to Michael Krameš. Měl energie na rozdávání a ukázal, že tanec skvěle ovládá. Na své první soutěži si vybojoval 3. místo v kategorii jive, 6. místo za chachu a 10. místo za rumbu. Adéla Fajfrová a Karolína Tučková, které mají více zkušeností, si vytančily ve dvou tancích titul mistrů ČR, a jednou titul vícemistrů ČR. V sólových kategoriích se jim také dařilo. Adélka: 4. místo samba, 8. místo chacha, 9. místo rumba a 6. místo jive. Karolínka: 6. místo samba, 6. místo chacha, 7. místo rumba a 6. místo jive. Tým reprezentovala i juniorka Terezka Očadlíková, která se dostala do semifinále i finále, kde v jednom z tanců dosáhla na krásné 4. místo. Soutěže se zároveň účastnily naše lektorky, Anna Nemčoková a Markéta Mikulíková. Jejich latinské duo si domů veze celkem čtyři medaile (dvě stříbra a dva bronzy). V sólových kategoriích se Anna umístila dvakrát na 1. místě, jednou na 3. a jednou na 4. Markéta se rovněž probojovala do finále, kde získala jednou 3. místo. Všem moc gratulujeme a už teď se těšíme na listopadové Mistrovství světa v Liberci.

Náš klub v červnu pořádal rovnou dvě velké události. Těmi byly Trutnovská taneční akademie a taneční soutěž s mezinárodní účastí párů i porotců Trutnov Open.

Trutnovská taneční akademie se velmi povedla. Jak diváci, tak tanečníci si celé dva dny velmi užili a předvedli své nejlepší výkony.

Trutnov open je velká taneční soutěž, která se tento rok nově konala ve Společenském centru Uffo v Trutnově. Vrcholem celého dne byl večerní program, kde se ukázaly nejlepší páry ČR. Celý večerní program se nesl ve společenském duchu a na parketě si kromě sotěžících zatančili i diváci. Děkujeme sponzorům, kteří s námi na akci spolupracují a pomáhají nám. Děkujeme městu Trutnov, společnostem Grund, BAK, Peperl and Fuchs, Farmax, hotel Patria, digitální tisk LUKY, Online tour, foto Šálek, Květinářstí Merci, společenské centrum UFFO.

 

Zpět na novinky