bdat-logo

Říjen plný soutěží :-)

5 listopadu 2019 10:20

Je to už pár týdnů, co se taneční oddíl Bene Dance Art Team Trutnov připravuje v nových prostorách. Do těch se klub, který v letošní sezoně slaví dvacet let od založení, přestěhoval na Základní školu R. Frimla, kde dříve taneční sál převážně využívalo Středisko volného času Trutnov.

Když oddíl BDAT začínal svou činnost, tak se jeho tanečníci vyskytovali v areálu Na Nivách. Pak jejich cesta vedla do tělocvičny zdravotní školy a Olympu, protože potřebovali už i trošku jiné zázemí (sportovnější) a hlavně zrcadlový sál. Jakmile se klub rozšířil a dostal se do fáze, že vozil úspěchy ze závodů, zjistil, že potřebuje ještě větší zázemí. A tak se domluvil na trénování i na základce v Poříčí.

Teď se veškeré zázemí oddílu přesunulo na Frimlovku. „Nechali jsme si jen zdravotní školu, kam budeme chodit v pátek. Potřebujeme totiž jeden velký prostor s parketem, který tanečníkům trošku simuluje prostředí soutěže. Tak aby si na takové prostředí zvykli,“ sdělil nám zakladatel a trenér BDAT Walter Elschek. Všechny ostatní hodiny probíhají v tanečním sálu na Frimlovce.

„Stěhovali jsme se v srpnu, abychom hned od září mohli začít. I teď ale ještě prostory postupně dovybavujeme,“ poukázal Elschek na to, že si kolem sebe chtějí vytvořit více taneční prostředí. Oddíl dokoupil také sportovní vybavení na cvičení a posilování vnitřního svalstva dětí. „Navázali jsme spolupráci s certifikovanou trenérkou Gabrielou Bendovou, která nám bude každé pondělí děti vylepšovat fyzicky,“ prozradil Elschek jednu z novinek.

Činnost Bene Dance Art Team se odehrává v odpoledních hodinách, většinou od tří do sedmi. Ve čtvrtek však trvá i déle, protože na tréninky dětí naváže od osmi večerní seniorský klub, kde se tancuje až do deseti. „Když se pak připravujeme na velké závody, jako byly nedávno v Polsku, scházíme se i o sobotách a nedělích,“ dodal trenér, který má v Trutnově pod sebou okolo sedmdesáti svěřenců.

Michal Bogáň
michal@trutnovinky.cz
foto: Miloš Šálek

Start v soutěžích ČSTS jsme zvládli skvěle. 13.10. Byla soutěž v Benešove. V kategoriích JIC lat. zvîtězil Michael Krameš a Marie Škvárová, v kat. JII E přiváží 2.místo Alexander Souček a Nikola Bábíková, v kat. JII D veze 4. místo Adam Souček a Natálie Kramešová, v kat. mládež C 6. místo Martin Balán a Karolína Tučková.

Další prodloužený víkend si naši taneční projekty hned několik soutěži.

Sobota – PRAGUE DANCE FESTIVAL

Dařilo se nám v Synchro duo latina Junior II a Mládež. První místa 🥇si odvezla naše děvčata Natálie Kramešová s Marii Škvárovou a 🥇Adéla Fajfrová s Karolínou Tučkovou. Do finále v kat. JI C lat. se protančil Michael Krameš s Marii Škvárovou.

V neděli naši tančili v Říčanech a byli úspěšní. 2.místo 🥈v kat. Ml. D lat. Adam Souček s Natálií Kramešovou, do finále v kat. Mládež a JII E lat. se protančil Alexandr Souček s Nikolou Bábíkovou a v kat. C lat. semifinále tančil Martin Balán s Karolínou Tučkovou.

Byl to velmi náročný víkend, na který navazovalo soustředění s Oksanou Nikiforovou trojnásobnou mistryní světa v lat. tancích, které se uskutečnilo v Praze v sále TŠ Maestro. Této akce se účastnili další naše páry David Muk s Jolanou Dragounovou tř. A, a Dominik Meisner s Adélou Fajfrovou tř. B. Velmi výživný celodenní program, byl zakončen practisem a společnou fotografií.

Taneční víkend 25.-26.10. byl velmi pestrý. Začali jsme v pátek workshopem s Annou Nemčokovou, poté tanečním kurzem pro středoškoláky a v sobotu soutěž v Neratovicích. Úspěchy našich tanečníků na sebe nenechali dlouho čekat. V Neratovicích🥇🥇vítězili nejen Duety v lat. tancích v zastoupení Natálie Kramešové a Marie Škvárové, ale také taneční pár Adam Souček a Natálie Kramešová, který 🥇 zvítězil v kat. JII D lat. 😁👋👋👋👍
Této soutěže se zúčastnil i náš nejmladší taneční pár Michael Krameš a Marie Škvárová kteří tančili v kat. JIC lat v semifinále.

 

Zpět na novinky