bdat-logo

ČERVEN – Trutnov open a jeho 17. sezóna

1 července 2019 12:00

Zdravíme Vás před letními prázdninami a níže přinášíme nejčerstvější novinky z našeho klubu, které souvisí s červnovým měsícem.

6. 6. jsme v Trutnově pořádali Trutnovskou taneční akademii – náš tradiční závěr první části taneční sezóny. Na akademii se předvedly všechny složky Taneční školy WE a TK BDAT. V dopolední části jsme se ve dvou blocích představili mateřským a základním školám z Trutnova, v odpolední části pak byli našimi hosty rodiče, přátelé klubu a ostatní diváci z řad veřejnosti.

Z akademie celý náš tým okamžitě najel na mistrovství ČR konaném v Jablonci nad Nisou, kde naši svěřenci zářili: Kája Tučková získala 13 medailí, Aďa Fajfrová 11 medailí, Michael Krameš 10 medailí, Natka Kramešová 3 medaile a Maruška Škvárová také 3 medaile. Z toho naše královny synchro dance, Adélka s Kájou, vyhrály 7x zlato a jednou byly stříbrné. Míša Krameš odjížděl z Jablonce pro změnu jako král sól – získal 9 zlatých medailí. Dalších 5 medailí přivezl Martin Balán a dále po jedné Adam Souček, Alexander Souček a juniorská taneční skupina BDAT v kategorii street. Dále nás ještě reprezentovala Nikola Bábiková a Eva Blažková.Hlavní trenér klubu Walter Elschek samozřejmě v Jablonci nemohl chybět a všechny výkony tanečníků bedlivě sledoval z řad diváků i poroty.

I v době, kdy si mnoho tanečníků dává letní pauzu, náš tým nezahálel a 16. června vyjel v Praze poprvé v kategorii Jun I C LAT Michael Krameš s Maruškou Škvárovou. V premiéře předvedli porotcům a divákům všech 5 latinskoamerických tanců a přivezli si rovnou stříbrnou medaily a první návrh na postup do třídy B.  Bronz si v kategorii JUN II E LAT vytančil Adam Souček s Kramešovou Natálií. V Praze pak slavil úspěch i Martin Balán a Tučková Karolína díky finálovému postupu a čtvrtému místu na soutěži Mládež C LAT.

Největší klubová pozornost v červnu směřovala k datu 22. 6., kdy jsme pořádali 17. ročník Trutnov Open, v rámci kterého se konaly poslední taneční ligy 1. části sezóny. Letos jsme měli nahlášených 201 startů a téměř 90 přihlášených párů, pro které bylo připraveno mnoho hodnotných cen. Vedle finačních odměn taneční ligy jsme dospěláckým vítězům rozdali poukazy na cestování od CK Online Tour a voucher na pobyt ve špičkovém hotelu Grund Resort. Porotci byli odměněni mimo jiné dalším naším sponzorem, trutnovským pivovarem Krakonoš (samozřejmě až po skončení soutěže ). Tímto děkujeme všem našim sponzorům (generálnímu partnerovi, společnosti Grund, dále společnosti Farmax, HD Internet, pivovaru Krakonoš, hotelu Grand Luxory, hotelu Grund Resort, květinářství paní Zezulkové, CK Online Tour, společenské centrum UFFO, městu Trutnov, TK BDAT, trutnovinky.cz, DT Luky, Restaurace pod Lékárnou), spolupořadatelům, organizačnímu týmu, porotcům, fanouškům i návštěvníkům. Letos si účastníci mohli zatancovat na parketu, který byl dovezený speciálně pro tuto příležitost a na kterém se tančí mimo jiné Brno Open. Večer byl součástí programu ples. Parket tedy vyzkoušeli i sami návštěvníci. V rámci plesu proběhly finále taneční ligy dospělých ve standardu i v latinskoamerických tancích. Rádi bychom za náš taneční klub touto cestou nejvíce poděkovali našim tanečním žákům a jejich rodičům za výbornou pomoc při Trutnov Open, protože bez jejich pomoci by tato soutěž neměla tak skvělý průběh!

Poslední soutěžní víkend bravůrně zakončil Adam Souček a jeho partnerka Natálie Kramešová. Z prvního místa v kategorii Mládež E LAT na jilemnické soutěži postoupili do vyšší třídy D. V Jilemnici vytančili dále Martin Balán a Karolína Tučková bronz v Mládeži C LAT.

Máme za sebou polovinu sezóny, ale práce rozhodně neubylo. O prázdninách se chystáme na taneční kempy, ze kterých samozřejmě budeme stále přinášet nové informace. V srpnu nás čeká několik mezinárodních soutěží.

Všem Vám přejeme krásné pohodové léto a spostu slunečných protančených dní. 🙂

Tým BDAT

Zpět na novinky