bdat-logo

DUBEN 2019 – duben, na tanečním výsluní budem

30 dubna 2019 12:00

Hned první dubnový víkend zacinkaly pro BDAT medaile. Z regionálního kola Královéhradeckého kraje si street skupina dětí přivezla ZLATO a jejich starší juniorští spolutanečnící drahocenné STŘÍBRO. Oba dva týmy se tak kvalifikovaly na MČR do České Lípy. Kompletní sbírku nejvyšších míst v úvodu dubna získalo BDAT díky Dominiku Meisnerovi a Adéle Fajfrové, kteří vytančili BRONZ v kategorii dospělých C LAT a získali další návrh na postup do vyšší třídy.

V polovině měsíce se opět po 14 dnech část týmu společně s trenérem Walterem Elschekem vydala za hranice a to do slovenského Martina. Víkend byl sice chladný, ale všichni se zapotili na tanečním parketu. Náš hlavní trenér v roli porotce, Jan Liška s Anežkou Augustinovou jako soutěžící v kategorii dospělých B LAT a Dominik Meisner s Adélou Fajfrovou na pozici soutěžících v kategorii dospělých C LAT. Dominik s Áďou porazili neuvěřitelných 15 párů, vyhráli BRONZ a získali další návrh  na postup do třídy B. V Čechách reprezentoval úspěšně náš tým Michael Krameš s Maruškou Škvárovou. Ti se zúčastnili kladenské soutěže Ghepardo Open 2019, odkud si z kategorie Jun I D LAT přivezli 2. místo z 12 párů společně s 2. návrhem na postup do třídy C! 3. návrh na postup si na té samé soutěži vytančili Michael s Maruškou vítězstvím v kategorii Jun II D LAT.

Velikonoce připadly letos na 3. dubnový víkend. Oslavy nás ale z tanečního kola nevytrhly. Našemu páru soutěžícímu v kategorii Junior II E LAT, Adamu Součkovi a Natálii Kramešové, se podařilo vytančit 3. místo a získat tak další body na postup do vyšší třídy. Velký úspěch slavila i street sekce. Oba soutěžní týmy – junioři i děti, se vydaly bojovat o nejlepší umístění na soutěži Czech Dance Tour konané v Mladé Boleslavi. Junioři si získali ZLATO a děti se umístily na úžasné DRUHÉ příčce! Za úspěchy je jak vůle, odhodlání, nadšení, píle tanečníků, tak i podpora širokého organizačního týmu a především práce trenérů.

Poslední víkend se vydal na soutěž (nejen) v tomto měsíci úspěšný pár Dominik Meisner s Adélou Fajfrovou. V sobotu se mu na pražské soutěži pořádané v prostorách krásné Lucerny podařilo ve své kategorii dosáhnout finálového umístění. V neděli pak na Sparta Cupu, další pražské soutěži, vyhrál tento pár svou věkovou kategorii mládež C LAT a se 7 návrhy na postup a 200 body si vytančil třídu B! Slavilo se i u páru Adama Součka a Natálie Kramešové. Ti si v kategorii Jun II E LAT na nedělní pražské soutěži vytančili 2. místo a blíží se jim tak postup do třídy D. První soutěž a rovnou postup do semifinále v Jun II E LAT má za sebou Alexandr Souček a Nikola Bábíková (8/21). Adam Souček a Natálie Kramešová v té samé kategorii získali stříbro. Michael Krameš a Marie Škvárová vyhráli jak Jun I D LAT, tak Jun II D LAT, mají již 5 finálových umístění, a tak už jen sbírají body do vyšší třídy.

Poslední akcí měsíce, ale ne méně důležitou, byly již tradiční oslavy Mezinárodního dne tance. Neskutečné díky patří všem, kteří si s námi přišli zatančit 29.04.2019 do Uffa, a veliké díky patří rovněž Společenskému centru Trutnovska (UFFO) za partnerskou spolupráci na tomto dni. Celou akci zdokumentovali fotografové Miloš a Lenka Šálkovi. Více o akci si můžete přečíst v článku, který Vám přinášíme v odkazu níže.

https://trutnovinky.cz/zpravy/kultura/2019/duben/tanecnici-s-chuti-a-elanem-oslavili-mezinarodni-den-tance?fbclid=IwAR2dCJ6ymM4Zby28tXQwkaN11Vy4U9LMQ99pJhqYsb0yAthXCAz89tm8Qq0

Zpět na novinky