bdat-logo

BŘEZEN 2019 – jeden úspěch za druhým

5 dubna 2019 6:47

Úspěšně rozjeli třetí měsíc v tomto roce Michael Krameš s Maruškou Škvárou. Na Jarním Poháru Astra Praha zvítězili jak v kategorii Jun I E LAT, tak v Jun II E LAT a vytančili si vyšší třídu D! Teď je bude čekat na trénincích práce s novým tancem, jelikož svůj repertoár rozšiřují o rumbu. Z Prahy do Trutnova si z kategorie JUN II E LAT přiváží bronz Adam Souček s partnerkou Natálií Kramešovou. Ti si následně přivezli další bronz v polovině měsíce z Jičína.

Březen byl vrcholem pro synchro duo Adély Fajfrové a Karolíny Tučkové. Na mistrovství Evropy v Moskvě měly hned několik úspěchů. Do Moskvy s holkami jela reprezentovat náš tým v sólo latině i Nikola Bábiková. Výborný článek s podrobnostmi ze soutěže najdete zde: https://trutnovinky.cz/sport/ostatni-sporty/2019/brezen/bronz-trutnovske-tanecni-duo-zarilo-na-mistrovstvi-evropy/?fbclid=IwAR35chJ7pEWdY5n-BEOE9Nqu5vVKh3VdHGXkCIh5J7a8H09Ehm7eT4EDdpI

Vedle tanečníků BDAT pilně pracuje i hlavní trenér Walter Elschek. Během pobytu holek v Moskvě vyměnil víkendování latinářů astreetařů za celodenní vzdělávání žaček a žáků taneční sekce ZUŠ Hostinné, kteří za ním přijeli do prostor ZUŠ v Trutnově, kde soustředění probíhalo. Walter Elschek navíc 16. března pořádal a moderoval již tradiční Společenský ples ZŠ Kpt. Jaroše, Bene Dance Art Teamu a SKBU Trutnov, na kterém vystupovali žáci Taneční školy WE a členové teamu BDAT.

Poslední víkend se vydala část BDAT k našim sousedům na Slovensko do Bánské Bystrice. Konkrétně nás jeli reprezentovat Jan Liška s Anežkou Augustinovou v kategorii dospělých B LAT a Dominik Meisner s Áďou Fajfrovou v kategorii dospělí C LAT. Dominik s Adélou skončili na neuvěřitelném 3. místě a získali tak již třetí návrh na postup do třídy B! (Druhý návrh si přivezli o týden dříve díky 1. místu na pražské soutěži.) Společně porazili 25 párů pocházejících ze Slovenska, Rumunska, Ukrajiny a dalších zemí. Další část týmu, Blanka a Václav Markovi, se vydala do Brna. Náš seniorský pár si na brněnské soutěži vybojoval 2 bronzové medaile (senioři I C LAT, senioři II C LAT) a jsou tak o krok blíže k nové, vyšší třídě.

Slovy se nedá vyjádřit, jak jsme na členy týmu pyšní! Držíme jim pěsti na další soutěže a přejeme hodně sil a radosti do další práce.

Zpět na novinky